ילדים אינם מבוגרים קטנים. הם לומדים דרך חיקוי ומאוד רוצים להיות “כמו הגדולים”, אבל אין להם את המיומנויות והיכולות הפיזיות, הקוגניטיביות וההתפתחותיות המתאימות. המבנה הפיזי שלהם הופך אותם לפגיעים יותר ממבוגרים. בנוסף, הם סקרנים ומחפשים להתנסות, לטעום, ולבחון את העולם, מבלי יכולת להבין את הסכנות או לאמוד מרחק, מהירות, גובה וכו’. במיוחד בשלב זה חשוב להכיר, ללמוד ולהטמיע את הרגלי ההתנהגות הבטוחה ולהתאים את הסביבה לבטיחות הילדים.
ילדים נמשכים למים. מרכז הכובד שלהם נמצא בחלק העליון של הגוף, ולכן הם נוטים ליפול למים כשהראש נופל קדימה. כאשר הפה והאף מכוסים במים, הם אינם יכולים להתרומם עצמאית – ולמעשה נמצאים במצב של טביעה. ילדים עלולים לטבוע גם במים רדודים בעומק סנטימטרים בודדים.
מומלץ לעבור עם הילד תהליך הסתגלות למים בשנים הראשונות לחייו, כהכנה למיומנויות שחייה בהמשך. באמבטיה מומלץ לאפשר לו לשכב כאשר כל גופו נמצא בתוך המים – גם על הגב וגם על הבטן, ולטבול את הראש במים עד האוזניים. בבריכה מומלץ לעודד את הילד לקפוץ במים, לטבול את הראש ולבצע תנועות גריפה.
פעוטות לומדים את העולם דרך הפה. הם נוטים להכניס כל דבר לפה, לטעום ולחוש אותו. זוהי פעולה טבעית אך מסוכנת. יכולות הבליעה והלעיסה שלהם אינן מפותחות ויש להם נטייה לשאוף את המזון לקנה הנשימה במקום לוושט. בנוסף, דרכי הנשימה אינן מפותחות דיין, והם אינם יודעים להשתעל החוצה כאשר הם משתנקים.
הנחיות בטיחות
הרעלה יכולה להיגרם דרך הפה או ממגע דרך העור או העיניים. כמעט בכל בית ישנם חומרים רעילים שעלולים להיות קטלניים לילדים צעירים. ילדים הם סקרנים ובוחנים את העולם דרך הפה. הדרך הטובה ביותר למניעת הרעלה היא בהרחקת החומרים המסוכנים מהישג ידם של ילדים.
בכל חשיפה או חשד לחשיפה לחומר רעיל יש לפנות לסיוע רפואי או למרכז הארצי למידע בהרעלות, רמב”ם, בטלפון 04-7771900.
הרעלה יכולה להיגרם דרך הפה או ממגע דרך העור או העיניים. כמעט בכל בית ישנם חומרים רעילים שעלולים להיות קטלניים.
המשך קריאהנפילות הן הגורם המרכזי לאשפוז ילדים מהיפגעות. ילדים הם סקרנים ונוטים לבחון ולחקור את סביבתם.
המשך קריאהחנק הוא הגורם השלישי בשכיחותו לתמותת ילדים מהיפגעות. מרבית מקרי החנק נגרמים ממזון.
המשך קריאהכוויה היא אחת ההיפגעויות הקשות אצל ילדים. עורם של ילדים דק ועדין משל מבוגרים ולכן הם נוטים להיפגע מכוויה בצורה חמורה יותר.
המשך קריאהשכחת ילדים ברכב יכולה לקרות לכל אחד. היא מתרחשת לרוב בעת חריגה מהשגרה ומושפעת מעייפות והסחת דעת.
המשך קריאהרכיבה על אופניים וקורקינטים היא פעילות ספורטיבית וחיובית - בתנאי שעושים זאת בבטיחות.
המשך קריאהארגון ‘בטרם’ לבטיחות ילדים הוא הארגון המוביל במניעת היפגעות ילדים וקידום בטיחותם של ילדי ישראל.
ליצירת קשר לחצו כאן